Discover the Spirit of Japan

The Japanese cuisines

BONENKAI- årets årsavslutningsfest med JFS

,Dags för årets årsavslutningsfest med Japanska Föreningen i Stockholm!

 

Tiden går fort och snart är det slut på år 2016. Japanska Föreningen arrangerar Bonenkai (årsavslutningsfest) i år också. Låt oss sitta ner och avnjuta en god middag tillsammans!

 

Datum: Fredag den 2 december, från kl. 18

Restaurang: Chopsticks (Mäster Samuelsgatan 42, Stockholm)

Avgift: […]

Läs mer »

Maia Hirasawa Konsert(Maia Hirasawa Stockholm concert)

TILL JAPANSKA FÖRENINGENS MEDLEMMAR

Åtta år efter den uppmärksammade tolkningen av WORRYING KIND på Melodifestivalen återkommer Maia Hirasawa med en konsert på Södra teatern (Stockholm) den 20 november. Denna gång sjunger hon framförallt på svenska, men även på engleska och japanska.

Tid: 20 november kl 19.30

Plats: Södra teaterns Stora scen

Place: http://sodrateatern.com/

Läs mer »

Let’s play shogi! Japanese Shogi Club

Hej,

På fredagen den 18 november kl.17.30-19.30 samlas vi i mötesrum i Dynamo, Södermannagatan 38, för att spela SHOGI. Det kostar ingenting. Föranmälan behövs ej. Kom bara. Vi ses!

 

Hi we are going to have a Japanese shogi club on Friday, 17:30pm to 19:30pm, 18th November at Dynamo Södermannagatan 38 stockhholm.

Free charge and […]

Läs mer »

Den åttonde kimonoworkshopen av KOSODEclub

Denna gång är det inte bara att lyssna på en föreläsning utan också hur man lär sig genom att prova på själv. Ta med dig din egen kimono om du har en. (Kom gärna i T-shirt och leggings) OBS. Språket är bara på japanska.

Tid : Lördag, den 12 november, kl 10.30 till 12.30 Plats […]

Läs mer »

Hiromi Ito på SVT (Babel)

Hej!

Imorgon kommer Hiromi Ito till Babel på SVT. Hon kommer att läsa en dikt och bli intervjuad. Så om ni är intresserade av att komma som publik är ni välkomna.

All information om tider och anmälan finns här: https://sverigestelevision.wufoo.eu/forms/vill-du-vara-studiopublik-pa-babel/

”Stockholm Literature2016” på Moderna museet.

Sedan 2013 har Stockholm en internationell litteraturfestival på Moderna Museet, där litteratur från hela världen introduceras. Det unika med festivalen är att författare inte möter kulturjournalister på scenen, utan andra konstutövare eller författare. I år har vi fint besök från Japan, poeten Hiromi Ito – som snart kommer ut på svenska för första gången. https://ja.wikipedia.org/wiki/伊藤比呂美

[…]

Läs mer »

Språkcafé (pub) på japanska ”Let’s speak Japanese !”

Hej! Japanska Föreningen i Stockholm håller i språkcafé (pub) för Japanälskare och japaner i Sverige där vi pratar om lite vad som helst i gott sällskap. Den här gången ska det hållas på SCANDIC CONTINENTAL ”The Capital”. Det är cirka 1 minuters gångavstånd från Centralstationen. Adressen är Vasagatan 22, Stockholm. Föranmälan behövs och skickas […]

Läs mer »

Save Museum of Far Eastern Antiquities!

www.facebook.com/raddaostasiatiska/

Ann Follin, överintendent vid Statens Museer för Världskultur (SMVK) lämnade den 30 september in ett förslag till omorganisation av SMVK till Kulturdepartementet.

Förslaget handlar långsiktigt om att lägga ner Östasiatiska museet, Etnografiska museet och Medelhavsmuseet för att istället skapa ett nytt Världskulturmuseum i Stockholm.

Redan idag hotas Östasiatiska museets bibliotek att bli av med […]

Läs mer »

”The Divine Materialism”concert

Ms.Masako Ono (Japanese) who lives and works in India as a certified Odissi dancer will perform contemporary dance.

Royal Stockholm Philharmonic Orchestra ‘s below mentioned musicians.

Ticket for concert

Söndag 16 oktober 2016 kl 15:00-ca kl 17:00 ・Sunday 16th Oct.2016 15:00pm-17:pm Grünewaldsalen Konserthuset (Concert house)

Håkan Ehrén kontrabas Åsa Normell kontrabas Valur Pálsson kontrabas […]

Läs mer »

Kalender

december 2016
M T O T F L S
« Nov    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Räknare

Online: 1
Dag: 64
Vecka: 387
Totalt: 146425

Flag counter

Flag Counter